Hverdagsbilleder

Herunder har vi vist nogle eksempler på, hvilke aktiviteter vi prioriteter i Børnehuset Vimmerby.

Kreative workshops

Børnene får rig mulighed for at møde de kreative aktiviteter. Både de mere klassiske ting som farvelægning og maling – og i temarammer.

På udflugt - både nær og fjern

Vi har vores helt egen 19 personers bus. Den giver mulighed for at komme på længere ture.
Derudover bruger vi nærmiljøet, som er god blanding af eng, skov og bymiljø.

Årets traditioner

Sammen med vores to naboer, frikirken og FDF Gug, har vi nogle traditioner og aktiviteter vi sammen. Det gerne i forbindelse med de kirkelige højtider.
Derudover fejrer vi gerne fødselsdag i huset med børnene, afholder bedsteforældredag, fastelavn mm.

Vores store legeplads!

Vores store legeplads giver rig mulighed for aktiviteter. De mange forskellige læringsmiljøer giver alle mulighed for noget forskelligt.
Her kan vi bl.a. nævne: Cykelbane, klatrestativ, stor sandkasse, selvstændig legeplads til vuggestuen, egen lille skov.

Bibeltime

Vi har hver uge bibelsamling – her møder børnene fortællingen om Gud i børnehøjde. Det kan f.eks. være gennem skuespil, teater, hånddukker og fortællinger. 


Hviletime

Alle Stjerner og Raketter holder dagligt hviletime (25-30 minutter) umiddelbart efter frokost. Vi oplever, at børnene har brug for at finde ro i hverdagen og mærke sig selv – børnene har lange dage og er ofte så trætte (nogle overstimulerede) om eftermiddagen, at de ikke mestrer pædagogiske aktiviteter og fællesskab.

Huset yngste har mulighed for at sove til middag i vores multirum.

Indeleg

Huset har mange forskellige læringsmiljøer. Lige fra køkkenhjørne, til puzzlespil til lego. Alt sammen med til at rammesætte børnenes leg.

Motorikleg

Vi har et stor rum indrettet som motorikrum – her findes der store puder, madrasser og ribber. – Her der plads til de helt store armbevægelser!

Hyggelige måltider

I køkkenet er Lars som tilbereder vores mad fra bunden – med udgangspunkt i sundhedsstyrelsens anbefalinger; og ud fra tankerne om, at børnene skal kunne spise sig mætte, og også gerne få nye smagsoplevelser.

Kosten består af alt fra hjemmebagte boller, til lune retter – nogle dage også tilberedt på bål.