Tidligere studerende skriver…

Anbefaling fra Louise Faarup Marcussen

Studerende forår 2017
Velkommen til en institution som er hjertevarm, faglig og ikke mindst sjov at arbejde i.
Vimmerby er en integreret institution, hvor huset samarbejdet rigtig meget på tværs af vuggestue og børnehave. Så selvom man er tilknyttet vuggestuen eller børnehaven, er der stadig rig mulighed for at prøve den anden målgruppe af.
Som du nok har læst her på hjemmesiden, så arbejder Vimmerby ud fra værdier: Omsorg, krop, musik og biblen. Omsorg er her de en de vigtigste dele, føler børnene sig ikke trygge i institutionen, så kan du godt pakke dine didaktiske overvejelser og pædagogiske aktiviteter langt væk. Med andre ord, så er Vimmerby et varmt, hyggeligt og dejligt sted at arbejde, du som kommende pædagog og menneske bliver værdsat og lyttet til. Du udvikler dine faglige kompetencer og vokser som menneske. Du lærer om medmenneskelighed, næstekærlighed og sammenhold, så Vimmerby kan klart anbefales som arbejdsplads.  Ja, Vimmerby bygger på de kristne værdier, men det gør det danske samfund også. Hver person har sin egen tro og Vimmerby skildre måske lidt mere med biblen og Gud i deres pædagogiske praksis end andre steder, men skal det påvirke dit pædagogiske arbejde? Stil dig selv det spørgsmål.
Får du trukket en religion ned over ørerne her? Nej! Hvert menneske er sin egen, og hver pædagog arbejdet på hver deres måde, husk det, før du vælger praktiksted, arbejdsplads osv.

Louise Faarup Marcussen

Anbefaling fra Maria Jervild

Studerende i efteråret 2017
Jeg var så heldig, at skulle i min 2. praktik i Børnehuset Vimmerby. Selvfølgelig var jeg meget nervøs inden opstart, men det er meget naturligt, når man skal starte et nyt sted. Jeg startede med, at skulle møde ind til research dage. Allerede her kunne jeg mærke, at huset, børnene og personalet var fantastisk. Man mødte ind til en hjertevarm kultur, hvor det var tydeligt, at børnene var førsteprioritet.

I min praktikperiode, arbejdede jeg sammen med fagligt dygtige pædagoger, som samtidig også havde hjertet på det rette sted. Jeg blev i min praktik fagligt stærk, samt jeg som menneske også udviklede mig.
Man skal endelig ikke blive skræmt af, at der i Vimmerbys beskrivelse står, at huset er bygget op omkring de kristne værdier. Dette er ikke noget du som studerende, kommer til at blive tvunget til, at skulle være også. Hos Vimmerby er der plads til alle, og jeg har aldrig været et sted før, hvor der var ligeså meget rummelighed, kærlighed samt omsorg for de børn, som er i huset.
Hos Vimmerby er det kollegiale sammenhold også vigtigt. Du kommer som studerende derfor også ind til et hus, hvor der er en god humor personalet imellem, samt man passer på hinanden, og sørger for, man er glad for, at møde ind på arbejde hver dag.

Jeg har kun mine bedste anbefalinger til Børnehuset Vimmerby, og jeg ved, at du som kommende studerende vil komme ud med samme følelse efter endt praktik. Du er kun heldig, at få en praktikplads hos Børnehuset Vimmerby.

Maria Jervild