Børnehaven

Fysisk indretning

I børnehaven er der 3 grupper. Stjerner og Raketter – og Astronauter som er vores førskoleskole. Børnehaven er normeret til 40 børn.
Der er i tilknytning til stuerne et kreativt værksted. I forlængelse af garderoben findes badeværelset med toiletter og puslefaciliteter.

I huset er der et stort alrum som er samlingspunkt for alle børnene. Her er også køkkenet placeret hvor der laves mad til hele huset. Vi har også et multirum, hvor der er plads til motoriske udfoldelser, teater og musik.

Udendørs er der gode faciliteter med ca. 1200 m2 legeplads, hvor der er rig mulighed for, at børnene kan udfolde sig motorisk. Der er græs, bakker, gynger, træstammer til at lege og balancere på, en lille skov til at lege og bygge huler i, stor sandkasse og legeredskaber og legetårn. Vimmerby ligger op til et stort stisystem og grønne arealer, hvor der er rig mulighed for mange gåture og aktiviteter på andre legepladser, væk fra farlige veje. Vi har en dejlig bålhytte som vi flittigt bruger.

Pædagogik

Vi er meget optaget af ICDP, som er et redskab til at arbejde med relationer, både voksen-barn og barn-barn. Det faste personale har taget kurser hos UCN og er derfor kompetente til at bruge det i det daglige arbejde.

Endvidere har vi brugt megen tid på at fordybe os i “Hjernesmart Pædagogik” af Anette Prehn, og har fået indsigt i, hvordan vi kognitivt kan hjælpe og støtte børns udvikling og selv give dem redskaber til at løse konflikter og overvinde udfordringer.