Tidligere studerende skriver…

Anbefaling fra Camilla Jacobsgaard, studerende forår 2013

Min anbefaling af Børnehuset Vimmerby

Børnehuset bygger sit virke på et kristent grundlag. 

Et 7. læreplanstema omhandlende: Bibelens ord udmøntet i praksis.

Disse beskrivelser fra Vimmerbys hjemmeside har du helt sikkert hæftet dig ved, og du sidder måske lige nu med en følelse i maven over, om det er noget for dig, kommer du til at skulle bede hver dag og vil de have en studerende, der ikke dyrker det kristne mere end til de sædvanelige helligdage og traditioner vi alle følger? Sådan følte jeg!

Jeg valgte dog alligevel, at sætte det på min liste over mulige praktiksteder til lodtrækningen i klassen og jeg fik stedet. Jeg drøftede det meget med mine klassekammerater og hjemme privat, og jeg tænkte at det nok skulle gå, og det gjorde det, til langt ud over mine forventninger.

Ja, der bliver sunget en lille salme inden børnene spiser, der bliver fremført/fortalt om biblen til bibellæsning hver uge og der er fokus på det kristne til personalemøderne. Men så er det heller ikke mere end det! Du bliver ikke tvunget ud i noget som du ikke selv føler du kan stå inde for, og det er da kun noget som har gjort mig til en nytænkende person, der har været så heldig at få et indblik i en hverdag man ikke oplever alle steder.

Det er nemlig en lille privat institution, hvor man kan fornemme trygheden og intimiteten fra det øjeblik man træder ind af døren. De fleste kender hinanden fra det private, både personalet, forældre og børn, og det giver en fornemmelse af, at de som er på stedet virkelig ønsker det. De tager alle imod dig med åbne arme og jeg glædes ved, når jeg her cirka et år efter, stadig kan mødes af store smil og knus fra de personer, som jeg lærte at kende fra min praktik hos Vimmerby.

Du får god vejledning fra såvel vejleder som alle de andre pædagoger i huset, der synes det er spændende, at der kommer nyt liv i huset og hvad vi kan tage med os af teori og andet inde fra uddannelsen. Det handler selvfølgelig også meget om, hvad du selv bringer på banen og hvordan du er som studerende. Jeg var heldig at Vimmerby passede efter mine rutiner og behov, eller at vi tilpassede os hinanden, for det er jo grundlæggende det som det handler om. Hvis du er nysgerrig og åben for at prøve noget nyt og villig til selv at gøre en indsats, som det kræver på alle praktiksteder, så synes jeg at du skal prøve en praktik hos dem.

Det jeg vil sige med det ovenstående er: Vælg Vimmerby som et af dine praktikønsker, du vil ikke fortryde det, det gjorde jeg ikke!
.

Anbefaling af Christian Rose Jensen, studerende efterår 2013

Børnehuset Vimmerby er en kristen privat institution, som bruger biblen i deres daglige pædagogiske praksis. Derudover har institutionen en 7 punkters perspektivplan meget lignende kommunale institutioner.

Det der sprang mig i øjnene, da jeg så at jeg skulle i praktik i Vimmerby, var naturligt nok at det var en kristen institution som bruger biblen i deres pædagogiske praksis. Mine forudindtaget tanker omkring institutionen gjorde mig nervøs på hvordan jeg som studerende ville passe ind, og om jeg overhovedet kunne passe ind.

Jeg er personligt selv født og konfirmeret under den almene danske folkekirke, og er i dag stadig medlem af folkekirken. Men derud over er jeg ikke troende. Det der gjorde mig mest nervøs ift. om jeg passede ind i institutionen, var at jeg som person bevæger mig i en kultur der er meget langt fra den kultur den kristne tro. Jeg bevæger mig nemlig i metal-musikkens kultur, hvor man igennem tiderne har fået en opfattelse af, at musikken er meget mørk og anti-kristen, og samtidig har jeg også en synlig tatovering. Jeg er som sagt ikke troende, hverken på den ene eller anden tro, men grundet dette var jeg nervøs på hvordan jeg ville blive set på som udefrakommende.

Det jeg personligt gjorde for at sikre mig selv, var at jeg lod mine mest opsigtsvækkende t-shirts være derhjemme, der jeg ikke fandt det nødvendigt at bruge dem ift. min praktik.

Da jeg startede i institutionen, blev alle mine nervøse tanker gjort til skamme. Hele personalegruppen var søde og imødekommende, og stillede på ingen måder spørgsmål til den kultur jeg bevægede mig i. Et enkelt krav blev stillet fra lederens side, og det var at man gerne så at man ikke bruger bandeord. Men ærligt, så bruger man ikke bandeord i hvilken som helst børnehave, så dette var intet problem for mig.

Institutionen havde i min praktikperiode en børneflok på 36 børn, hvilket gjorde at man som studerende virkelig fik følelsen af, at der mulighed for fordybelse. Jeg er personlig stor fan af de mindre institutioner og dette kom til fyldest i Vimmerby. Personalet er meget nærværende og finder skabelsen af tryghed meget vigtig.  Forældregruppen har et tæt forhold til personalet, da de ses privat, hvad enten det er familie/ven relateret eller i de trossamfund de er en del af. Dette gør at man som studerende oplever en familiegruppe som er åbne over for studerende og lytter ivrigt til ens faglige interesseområder.

Du får som studerende en god og kvalificeret vejledning fra de respektive vejledere, som ofte er til supplerende vejlednings undervisning på seminariet. Jeg kunne altid komme til alle pædagoger i huset, hvad end det var dem som var i børnehaven samt dem som var tilknyttet deres vuggestue.

Du får som studerende også et stort ansvar for egen indsats. Her fik jeg frihed til at arbejde med æstetik som faglig metode og teori. Du har som studerende reelt frit spillerum – og det er bare dejligt.

Som afslutning, så vil jeg til mine medstuderende som får Børnehuset Vimmerby på deres praktiklister sige, at man ikke skal lade sig skræmme af at det er en kristen privat institution. Institutionen forventer eller forlanger på ingen måde at man skal være en mere ”aktiv kristen”, men de forventer at du er en ”aktiv studerende” som sådan set er kravet i alle vores praktikker.

Vælg Børnehuset Vimmerby! – Du vil ikke fortryde det. Alle mine nervøse tanker forsvandt allerede på besøgs dagene.

Der er lukket for kommentarer.